Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka marynowane w sosie sojowym to tradycyjny dodatek do ramenu. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, sprawdźcie koniecznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4235
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4235
Składniki
Wodę gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z sosem sojowym, octem, cukrem i imbirem. Jajka dotujemy na miękko: Do garnka wkładamy jajka, zalewamy wodą i gotujemy. Od momentu zagotowania się wody gotujemy 3,5 - 5 minut (w zależności od wielkości jaj). Ja miałam jajka średnie, więc gotowałam 4 minuty. Po tym czasie jajka przelewamy obficie zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Jajka obieramy i wkładamy do zalewy. Powinny marynować się co najmniej 10 godzin, a najlepiej całą dobę. EDIT: Po sprawdzeniu, jajka są jeszcze lepsze po 2-3 dniach leżenia w marynacie!
Tak przygotowane jajka świetnie sprawdzą się jako dodatek do ramenu.