Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka marynowane w sosie sojowym to tradycyjny dodatek do ramenu. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, sprawdźcie koniecznie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22399
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8887
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22399
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8887
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Składniki
Wodę gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z sosem sojowym, octem, cukrem i imbirem. Jajka dotujemy na miękko: Do garnka wkładamy jajka, zalewamy wodą i gotujemy. Od momentu zagotowania się wody gotujemy 3,5 - 5 minut (w zależności od wielkości jaj). Ja miałam jajka średnie, więc gotowałam 4 minuty. Po tym czasie jajka przelewamy obficie zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Jajka obieramy i wkładamy do zalewy. Powinny marynować się co najmniej 10 godzin, a najlepiej całą dobę. EDIT: Po sprawdzeniu, jajka są jeszcze lepsze po 2-3 dniach leżenia w marynacie!
Tak przygotowane jajka świetnie sprawdzą się jako dodatek do ramenu.