Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka marynowane w sosie sojowym to tradycyjny dodatek do ramenu. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, sprawdźcie koniecznie.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2489
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2489
Składniki
Wodę gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Mieszamy z sosem sojowym, octem, cukrem i imbirem. Jajka dotujemy na miękko: Do garnka wkładamy jajka, zalewamy wodą i gotujemy. Od momentu zagotowania się wody gotujemy 3,5 - 5 minut (w zależności od wielkości jaj). Ja miałam jajka średnie, więc gotowałam 4 minuty. Po tym czasie jajka przelewamy obficie zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Jajka obieramy i wkładamy do zalewy. Powinny marynować się co najmniej 10 godzin, a najlepiej całą dobę. EDIT: Po sprawdzeniu, jajka są jeszcze lepsze po 2-3 dniach leżenia w marynacie!
Tak przygotowane jajka świetnie sprawdzą się jako dodatek do ramenu.