Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się rozgotować ryż? Podpowiadamy, jak gotować ryż, by był delikatny oraz zachował odpowiednią konsystencję i kształt. Z naszym poradnikiem jesteście skazani na sukces.
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 110
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27031
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 110
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27031
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 152
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Składniki
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Dodatki
Aromatyczna marynata do karkówki
Szaszłyki z pomidorów
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 26
Kluski francuskie do zup
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 122