Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się rozgotować ryż? Podpowiadamy, jak gotować ryż, by był delikatny oraz zachował odpowiednią konsystencję i kształt. Z naszym poradnikiem jesteście skazani na sukces.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1295
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1748
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9073
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1295
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1748
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9073
Składniki
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.