Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się rozgotować ryż? Podpowiadamy, jak gotować ryż, by był delikatny oraz zachował odpowiednią konsystencję i kształt. Z naszym poradnikiem jesteście skazani na sukces.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 296
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 296
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.