Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się rozgotować ryż? Podpowiadamy, jak gotować ryż, by był delikatny oraz zachował odpowiednią konsystencję i kształt. Z naszym poradnikiem jesteście skazani na sukces.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 418
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2811
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1961
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7095
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 418
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2811
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1961
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7095
Składniki
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.