Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany w piekarniku w curry z dodatkiem cebuli i czosnku to świetna alternatywa dla tradycyjnego kalafiora w bułce tartej. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Jest tak dobry, że można się nim zajadać bez przerwy.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3769
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41630
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3769
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41630
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 245
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Kalafior płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i krótko gotujemy, do momentu kiedy delikatnie zmięknie. Następnie odcedzamy go i hartujemy zimną wodą.
Cebulę kroimy w piórka lub na małe ćwiartki. Przerzucamy ją na patelnie z roztopionym masłem. Następnie dodajemy rozgniecione ząbki czosnku i wszystko razem podsmażamy na złoty kolor.
Patelnie ściągany z ognia, dodajemy przyprawy i wszystko razem mieszamy. Gotową mieszanką polewamy podgotowany kalafior.
Kalafior obtoczony w przyprawach wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika kalafior przekładamy do miski i posypujemy natką pietruszki.