Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty , szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior lekko obgotowany następnie panierowany w bułce tartej i smażony na oleju.
garnek, sitko, patelnia,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4287
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30226
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4287
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30226
Składniki
Z kalafiora usunąć liście, następnie podzielić na mniejsze części. Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut. Odcedzić na sicie. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej. Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz. Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaczków , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.