Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty , szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior lekko obgotowany następnie panierowany w bułce tartej i smażony na oleju.
garnek, sitko, patelnia,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Z kalafiora usunąć liście, następnie podzielić na mniejsze części. Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut. Odcedzić na sicie. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej. Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz. Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaczków , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.