Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam prosty , szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior lekko obgotowany następnie panierowany w bułce tartej i smażony na oleju.
garnek, sitko, patelnia,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Z kalafiora usunąć liście, następnie podzielić na mniejsze części. Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut. Odcedzić na sicie. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej. Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz. Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaczków , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.