Do góry

Dodatki Przepis na:

Kanapkowa pasta tuńczykowa

Kanapkowa pasta tuńczykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 674 Ocena: 5969

Dodano:

Odsłon: 510

Pasta z tuńczyka do kanapek. Pyszna, prosta w przygotowaniu i zawiera mało składników:)

Składniki

  • tuńczyk w oleju 1 puszka
  • jajka 4 szt
  • ogórki kiszone średnie 3 szt
  • cebula mała 1 szt
  • musztarda do smaku
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kanapkowa pasta tuńczykowa

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Ogórki drobno kroimy i odciskamy na sicie z soku. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z oleju.
    Wszystkie składniki przekładamy do miseczki. Dodajemy musztardę i majonez - ja dodałam po małej łyżeczce jednego i drugiego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń