Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65079
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 377
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5783
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 520
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65079
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 377
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5783
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 520
Składniki
Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.
Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.