Do góry

Dodatki Przepis na:

Kandyzowana skórka pomarańczy

Kandyzowana skórka pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7610

Dodano:

Odsłon: 2260

Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.

Składniki

  • 2 pomarańcze
  • pół szklanki cukru
  • 100 ml wody
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kandyzowana skórka pomarańczy

Przygotowanie

  1. Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.

  2. Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 28 grudnia 2016 do sałat w sam raz...z prażonymi orzechami i pestkami w duecie ;-)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń