Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3879
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3879
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414953
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.
Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.