Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kapuśniaczki są zawsze na stole Wigilijnym u mojej Babci z Bieszczad.
Placki ziemniaczane pieczone w w liściach kapusty. Przepis pochodzi z 457. od...
Odsłon: 1865
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 187
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1159
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 372
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 187
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1159
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 372
Składniki
Wykonanie farszu: Kapustę opłukać pod zimną wodą i ugotować do miękkości. Pieczarki oczyścić i podsmażyć z posiekaną cebulą. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku i zmielić w maszynce o grubych oczkach lub drobno posiekać. Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżką cukru, dodać resztę produktów, wyrobić ciasto przez 15 minut i odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić na pięć równych części i każde kolejno rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką w kształcie prostokąta o wymiarach 12 cm x 40 cm. Na całej długości każdego ciasta nakładać farsz i zwinąć po długości trzy razy, po czym pociąć nożem na kawałki ( farsz musimy sobie podzielić tak aby wystarczyło nam na wszystkie kawałki). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Podawać z czerwonym barszczem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Dodatki
Lukier cytrynowy
Dodatki
Domowy majonez
Sos pomidorowy do pizzy
Idealny sos na pizzę i do pizzy. Mój ulubiony.
Odsłon: 252
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma...
Odsłon: 732