Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam biała kapusta przyrządzona z pieczarkami i koperkiem zielonym. Kapusta z takimi dodatkami , a jeszcze na dodatek połączona z usmażonym boczkiem wędzonym smakuje smakowicie. Polecam i życzę smacznego.
garnek , nóż , deska do krojenia, łyżka, patelnia,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18926
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 121
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 273
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18926
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 121
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 273
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 353
Składniki
Białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści, szatkuje drobno, wkładam do garnka, zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę. Dokładam masło i gotuje do miękkości kapusty ( nie rozgotowując). Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie. Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone, podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek. Boczek wędzony kroje w kostkę , podsmażam na patelni i dodaje do kapusty. Mieszam do połączenia składników. Podgrzewam jeszcze razem z podsmażonym boczkiem doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego.