Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam biała kapusta przyrządzona z pieczarkami i koperkiem zielonym. Kapusta z takimi dodatkami , a jeszcze na dodatek połączona z usmażonym boczkiem wędzonym smakuje smakowicie. Polecam i życzę smacznego.
garnek , nóż , deska do krojenia, łyżka, patelnia,
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści, szatkuje drobno, wkładam do garnka, zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę. Dokładam masło i gotuje do miękkości kapusty ( nie rozgotowując). Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie. Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone, podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek. Boczek wędzony kroje w kostkę , podsmażam na patelni i dodaje do kapusty. Mieszam do połączenia składników. Podgrzewam jeszcze razem z podsmażonym boczkiem doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego.