Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jako dodatek do tradycyjnego schabowego i ziemniaków z masełkiem. Lekko kwaśna, dobrze doprawiona idealnie komponuje się z kotletem :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zioła prowansalskie i paprykę mieloną - chwilę dusimy. Robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.