Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta do schabowego

Kapusta do schabowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2167

Dodano:

Odsłon: 6375

Świetna jako dodatek do tradycyjnego schabowego i ziemniaków z masełkiem. Lekko kwaśna, dobrze doprawiona idealnie komponuje się z kotletem :)

Składniki

  • Kapusta kiszona - 1 kg
  • Marchew - 1 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Natka pietruszki - lub koperek
  • Sól - do smaku
  • Liść laurowy - 1 szt.
  • Ziele angielskie - 4 szt.
  • Słodka papryka mielona - 1/3 łyżeczki
  • Pieprz - do smaku
  • Kminek mielony - 1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 1 łyżeczki
  • Masło - do zasmażki
  • Mąka - do zasmażki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zioła prowansalskie i paprykę mieloną - chwilę dusimy. Robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń