Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jako dodatek do tradycyjnego schabowego i ziemniaków z masełkiem. Lekko kwaśna, dobrze doprawiona idealnie komponuje się z kotletem :)
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zioła prowansalskie i paprykę mieloną - chwilę dusimy. Robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 5
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41796
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 26
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 192
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 5
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 15
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41796
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 26
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 192
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zioła prowansalskie i paprykę mieloną - chwilę dusimy. Robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 30
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1738