Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię pieczarki zamieniam grzybami suszonymi.
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale soku nie wylewamy/, szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy oczyszczone, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy na małym ogniu do czasu aż będą miękkie a woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Usmażone pieczarki dodajemy do gorącej kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Jeśli potrawa jest zbyt "jałowa" doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty,
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9977
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 587
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9977
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 587
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale soku nie wylewamy/, szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy oczyszczone, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy na małym ogniu do czasu aż będą miękkie a woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki dodajemy do gorącej kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Jeśli potrawa jest zbyt "jałowa" doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty,
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1759
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 538