Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię pieczarki zamieniam grzybami suszonymi.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28249
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28249
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale soku nie wylewamy/, szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy oczyszczone, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy na małym ogniu do czasu aż będą miękkie a woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki dodajemy do gorącej kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Jeśli potrawa jest zbyt "jałowa" doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty,