Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię pieczarki zamieniam grzybami suszonymi.
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3062
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 23
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2659
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 3062
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 23
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 2659
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale soku nie wylewamy/, szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy oczyszczone, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy na małym ogniu do czasu aż będą miękkie a woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki dodajemy do gorącej kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Jeśli potrawa jest zbyt "jałowa" doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty,
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Dodatki
Czipsy truskawkowe
Dodatki
Sos cumberland
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno...
Odsłon: 250
Masło
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuj...
Odsłon: 149