Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej kapustę przede wszystkim kiszono na zimę. Uważano, że kapusta miała odrodzić życiodajną moc.
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 332
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3919
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 332
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3919
Składniki
Wykonanie: Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Tłuszcz rozgrzać , wymieszać z mąką zarumienić, połączyć z kapustą i rodzynkami, całość doprawić do smaku i dusić przez kilka minut.