Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej kapustę przede wszystkim kiszono na zimę. Uważano, że kapusta miała odrodzić życiodajną moc.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 223
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 223
Składniki
Wykonanie: Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Tłuszcz rozgrzać , wymieszać z mąką zarumienić, połączyć z kapustą i rodzynkami, całość doprawić do smaku i dusić przez kilka minut.