Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, który wyśmienicie komponuje się z drugim daniem...
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 223
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 79
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 223
Składniki
Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej lekko osolonej wody. Ugotować na pół twardo. Odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Do kapusty zetrzeć jabłko i cebulę na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, olej, cukier, kurkumę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i pozostawić do "przegryzienia się" składników na ok. 1 godź. Życzę smacznego!