Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony przepis to zasmażana kapusta z cebulką i koperkiem. Kilka minut roboty i pyszny dodatek do obiadu jest gotowy do jedzenia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22520
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14817
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4606
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44113
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 608
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 610
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22520
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14817
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4606
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44113
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 608
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 610
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Kapustę pekińską drobno siekamy i dodajemy do zeszklonej cebuli. Na patelnię wlewamy pół szklanki wody. Kapustę pekińską podsmażamy na wolnym ogniu, aż zmięknie. Od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy, czy nie trzeba dolać więcej wody.
Do podsmażonej kapusty dodajemy sos sojowy, miód i przyprawy. Na koniec kapustę posypujemy siekanym koperkiem. Składniki mieszamy.
Kapustę pekińską serwujemy na ciepło tuż po przyrządzeniu.