Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony przepis to zasmażana kapusta z cebulką i koperkiem. Kilka minut roboty i pyszny dodatek do obiadu jest gotowy do jedzenia.
Klasyczne gołąbki w nowej odsłonie. Szybsze i łatwiejsze do przygotowania. Sm...
Odsłon: 2579
Przepis na placki z kapusty pekińskiej pochodzi z kuchni japońskiej i w tym j...
Odsłon: 17943
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Kapustę pekińską drobno siekamy i dodajemy do zeszklonej cebuli. Na patelnię wlewamy pół szklanki wody. Kapustę pekińską podsmażamy na wolnym ogniu, aż zmięknie. Od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy, czy nie trzeba dolać więcej wody.
Do podsmażonej kapusty dodajemy sos sojowy, miód i przyprawy. Na koniec kapustę posypujemy siekanym koperkiem. Składniki mieszamy.
Kapustę pekińską serwujemy na ciepło tuż po przyrządzeniu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Dodatki
Chrzan domowy
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Ajerkoniak w naszym domu nazywany był „damską wódką” i zawsze pojawiał się na...
Odsłon: 668
Chrzan domowy
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 130