Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta pekińska zasmażana

Kapusta pekińska zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2231 Ocena: 49256

Dodano:

Odsłon: 7629

Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

Składniki

  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta pekińska zasmażana

Przygotowanie


  1. Kapustę szatkujemy.
    Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką.
    Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy.
    Całość doprawiamy cytryną, solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń