Do góry

Dodatki Przepis na:

kapusta włoska duszona

kapusta  włoska duszona

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 84

duszona kapusta włoska

Składniki

  • kapusta włoska 1 sztuka
  • marchewka 2 sztuki
  • cebula 3 sztuki
  • mąka 3 łyżki
  • trochę masła (do podsmażenia cebuli i zasmażki)
  • koncentrat pomidorowy pół małego słoiczka
  • sól, kminek, cząber, tymianek, pieprz
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
kapusta włoska duszona

Przygotowanie

  1. Poszatkować kapustę, włożyć do dużego garnka, dolać ok 3/4 l wody, startą marchewkę, dorzucić przyprawy.
    Podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę i dodać do kapusty. Dodać koncentrat. Wymieszać, gotować około godziny.

  2. Podsmażyć na maśle mąkę, dodać sos z kapusty, dobrze wymieszać i dodać do kapusty. Wymieszać, gotować chwilę mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń