Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna kapusta z grochem.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 262
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 262
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.
Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.