Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna kapusta z grochem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 292
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9634
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 292
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.
Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.