Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna kapusta z grochem.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2113
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6273
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2113
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6273
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.
Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.