Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna kapusta z grochem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29402
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9656
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 848
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29402
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9656
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 848
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.
Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.