Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 739

Dodano:

Odsłon: 2714

Wigilijna kapusta z grochem.

Składniki

  • Kapusta kiszona 400 g
  • Groch suszony połówki 1/2 szklanki
  • Ziele angielskie 5 kulek
  • Liść Laurowy 5 szt.
  • Cebula biała duża 1 szt.
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia 3 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groch zalać letnią wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia, następnie wodę odlać, dolać świeżej i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.

  2. Kapustę opłukać i gotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego przez około godzinę, następnie odcedzić.

  3. Cebulę obrać i pokroić na kawałki, następnie zeszklić na oleju.

  4. Do cebuli dodać odcedzone groch i kapustę, dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć przez około 10 minut często mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń