Smaker
Dodaj przepis
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Dodatki
  • Kapusta z grzybami na wieczerzę wigilijną
  • Dodatki
  • Przepis na
Odsłon: 370 29.12.2021

Kapusta z grzybami na wieczerzę wigilijną

> 60 min
>60 min
5-6 osób
5-6 os.
hajduczek-naturalnie
hajduczek-naturalnie

Taka właśnie kapusta z grzybami królowała na wigilijnym stole w moim rodzinnym domu. Mam wielką słabość do tego smaku dzieciństwa, smaku, na który cierpliwie czekało się przez dwanaście miesięcy. Przygotowywana tylko raz w roku, na wigilię i święta Bożego Narodzenia, była dojadana jeszcze przez kilka dni po świętach, bo mama gotowała naprawdę dużą porcję. Wszyscy chcieliśmy nasycić się tym smakiem na zapas. Do jej ugotowania wystarczy doskonałej jakości kiszona kapusta, dużo suszonych grzybów (zazwyczaj podgrzybków), cebula zezłocona na prawdziwym maśle i podstawowe przyprawy. Bo wigilijna kapusta z grzybami to nie jest skomplikowane danie, ale musi zawierać naprawdę dużo grzybów i masła. Ma być długo gotowana, miękka, aromatyczna i tłusta, bo tylko wtedy będzie smakowita. Tu, na zdjęciach, podana z kopytkami w sosie grzybowym i panierowanymi kotlecikami z grzybów, mniam!

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Przygotowanie

1

W przeddzień przygotowania potrawy namocz suszone grzyby w letniej wodzie, najlepiej na całą noc.

2

Następnego dnia ugotuj grzyby do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Pamiętaj dodać dużą szczyptę soli!

3

W innym sporym garnku podgotuj wstępnie kapustę. Dodaj około 1 szklanki wody, by się nie przypaliła, liście laurowe, kminek i ziele angielskie.

4

Ja gotuję kapustę przez kilka minut w szybkowarze, ale można gotować po prostu w dużym garnku. Wystarczy pół godziny.

5

Ugotowane grzyby odcedź na sicie, przelewając wywar do osobnego garnka lub miski (nie wylewaj go, bo będzie jeszcze potrzebny!). Grzyby pokrój w kawałki, można drobniej, można grubiej – jak Ci pasuje.

6

Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła, podsmaż na nim cebulkę na lekko złoto.

7

Dodaj pokrojone grzyby, podsmażaj wszystko, mieszając, przez kilka minut.

8

Pod koniec smażenia dodaj resztę masła, niech się rozpuści.

9

Z podgotowanej kapusty odlej nadmiar wody, w miarę możności wyjmij liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj do garnka grzyby z cebulą i masłem, wlej szklankę wywaru grzybowego. Przykryj garnek i duś potrawę na małym ogniu przynajmniej przez godzinę, czyli do miękkości. Podczas duszenia może trzeba będzie dolać nieco płynu – wówczas użyj wywaru z grzybów, a nie wody.

10

Gdy kapusta z grzybami będzie już wystarczająco miękka, przypraw ją pieprzem i odrobiną soli, gotuj jeszcze przez kilka minut.

11

Wigilijna kapusta z grzybami znacznie lepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu, więc nie warto zostawiać jej przygotowania na ostatnią chwilę. Przechowuj w chłodzie – w zimnej spiżarni lub w lodówce spokojne przetrwa tydzień. Podawaj po podgrzaniu. Ja najczęściej podgrzewam tylko potrzebną porcję w rondelku, by nie grzać całego gara i nie ryzykować przypaleniem. Ale dla gości podgrzewam całość, bo nigdy nie wiadomo, ile kto zje

Zapraszam na mojego bloga!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)

Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Polecane przepisy

Kapusta z grzybami na wieczerzę wigilijną

Majala
Majala
Dodatki

Kapusta wigilijna z grzybami.

Dodatki Kapusta wigilijna z grzybami.

Kapusta kiszona z dużą ilością grzybów mrożonych i suszonych.

  • Boże Narodzenie
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Nabiał
  • Grzyby
  • Prawdziwki
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 2953

> 60 min >60 min
8
kulinarneprzygody
kulinarneprzygody
Dania główne

Pierogi z kapustą i grzybami

Dania główne Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

  • Boże Narodzenie
  • Polska
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Pierogi

Odsłon: 17287

do 60 min 60 min
23
SlodkiSmakPasji
SlodkiSmakPasji
Dania główne

Kapusta z grzybami

Dania główne Kapusta z grzybami

Pyszna kapusta kiszona z grzybami,idealna na wigilie.

  • Boże Narodzenie
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Grzyby
  • Przyprawy

Odsłon: 3957

do 30 min 30 min
6

KAPUSTA Z GRZYBAMI

AnkaGotuje
AnkaGotuje
Dania główne

Krokiety z kapustą i grzybami

Dania główne Krokiety z kapustą i grzybami

Kiedy smażę naleśniki, to na prawdę smażę ich sporo. Wszyscy mają na nie apet...

  • Boże Narodzenie
  • Kapusta
  • Nabiał
  • Jajka
  • Grzyby
  • Ciasta
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 1580

do 60 min 60 min
35
madzikcho
madzikcho
Dania główne

Łazanki z kapustą i grzybami

Dania główne Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami goszczą na wielu świątecznych stołach, ale równi...

  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Makaron
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Makarony
  • Sałatki makaronowe

Odsłon: 358

do 60 min 60 min
8

Przepis dnia

SprytnaChochla
SprytnaChochla
Dania główne

Strudel z kapustą i grzybami

Dania główne Strudel z kapustą i grzybami

Przepyszny strudel z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami. Ciasto na zewnątrz...

  • Wielkanoc
  • Polska
  • Warzywa
  • Kapusta
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mleko
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 13987

> 60 min >60 min
20

Komentarze do przepisu (0)

Ostatnio komentowane przepisy

Futka
Futka
Dania główne

Placki z cukinii i marchewki

Dania główne Placki z cukinii i marchewki

Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Placki
  • Jajka

Odsłon: 109

do 30 min 30 min
3
smaker
smaker
Dodatki

Młoda kapusta gotowana do obiadu

Dodatki Młoda kapusta gotowana do obiadu

Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...

  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 27011

do 30 min 30 min
30
smaker
smaker
Sałatki

Sałatka tzatziki

Sałatki Sałatka tzatziki

Tzatziki to bodaj najpopularniejszy z tradycyjnych sosów greckich. Podawany j...

  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Grecka
  • Bałkańska
  • Śródziemnomorska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Kanapki
  • Kotlety
  • Chleby

Odsłon: 52732

do 30 min 30 min
27
skorpionek
skorpionek
Dania główne

Ziemniaki okraszone skwarami, podane z zsiadłym mlekiem.

Dania główne Ziemniaki okraszone skwarami, podane z zsiadłym mlekiem.

Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...

  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Nabiał
  • Mleko
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy

Odsłon: 775

do 60 min 60 min
7
iwona2305
iwona2305
Dania główne

Ryż z kurczakiem i warzywami

Dania główne Ryż z kurczakiem i warzywami

Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Do pracy
  • Chińska
  • Dla dzieci
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 151

do 30 min 30 min
2
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
iwona2305
iwona2305
Desery

Bułeczki drożdżowe z rabarbarem

Desery Bułeczki drożdżowe z rabarbarem

Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Komunia
  • Do pracy
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Owoce
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Ciasta
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 857

> 60 min >60 min
3

Inne przepisy autora

Desery

Tradycyjny murzynek, może być z kremem

Dania główne

Naleśniki z ruskim farszem

Dania główne

Sznycelki selerowe

Przekąski

Jajka faszerowane pieczarkami

hajduczek-naturalnie
hajduczek-naturalnie
Desery

Tradycyjny murzynek, może być z kremem

Desery Tradycyjny murzynek, może być z kremem

Gdy spytałam męża, jakie ciasto mam upiec na jego imieniny, to bez chwili wah...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Walentynki
  • Komunia
  • Polska
  • Dla dzieci
  • Dietetyczne
  • Wegetariańskie
  • Kremy
  • Nabiał
  • Placki
  • Ciasta
  • Kremy
  • Jajka

Odsłon: 289

> 60 min >60 min
2
hajduczek-naturalnie
hajduczek-naturalnie
Dania główne

Naleśniki z ruskim farszem

Dania główne Naleśniki z ruskim farszem

Naleśniki z ruskim farszem należą do moich ulubionych. Przecież od zawsze bar...

  • Impreza
  • Polska
  • Ukraińska
  • Bez glutenu
  • Bez cukru
  • Dla dzieci
  • Wegetariańskie
  • Wegańskie
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Pierogi
  • Ciasta

Odsłon: 695

do 60 min 60 min
2

Przepis dnia

hajduczek-naturalnie
hajduczek-naturalnie
Dania główne

Sznycelki selerowe

Dania główne Sznycelki selerowe

Bardzo lubię proste rozwiązania, a sznycelki selerowe do nich właśnie należą....

  • Impreza
  • Polska
  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez cukru
  • Dla dzieci
  • Dietetyczne
  • Wegetariańskie
  • Wegańskie
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Kotlety
  • Ciasta
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 3405

do 60 min 60 min
5
hajduczek-naturalnie
hajduczek-naturalnie
Przekąski

Jajka faszerowane pieczarkami

Przekąski Jajka faszerowane pieczarkami

Pierwszy raz jajka faszerowane pieczarkami jadłam jeszcze w dzieciństwie. Wów...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Polska
  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Bez cukru
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 169

do 60 min 60 min
2
Więcej przepisów
REKLAMA
Smaker

Przepisy Dodatki

Dodatki

Szaszłyki z pomidorów

Dodatki

Kluski francuskie do zup

Dodatki

Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości

Dodatki

Aromatyczna marynata do karkówki

Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
fafiatko
fafiatko
Dodatki

Szaszłyki z pomidorów

Dodatki Szaszłyki z pomidorów

Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.

  • Grill
  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Bez glutenu
  • Bez cukru
  • Dla dzieci
  • Dietetyczne
  • Wegetariańskie
  • Warzywa
  • Przyprawy

Odsłon: 26

do 15 min 15 min
5
Anika1
Anika1
Dodatki

Kluski francuskie do zup

Dodatki Kluski francuskie do zup

Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...

  • Polska
  • Włoska
  • Francuska
  • Pomidorowa
  • Kasze
  • Makaron
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Makarony
  • Kluski
  • Sałatki makaronowe
  • Jajka

Odsłon: 122

do 15 min 15 min
1
Więcej przepisów

Ostatnio komentowane przepisy

Futka
Futka
Dania główne

Placki z cukinii i marchewki

Dania główne Placki z cukinii i marchewki

Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Placki
  • Jajka

Odsłon: 109

do 30 min 30 min
3
smaker
smaker
Dodatki

Młoda kapusta gotowana do obiadu

Dodatki Młoda kapusta gotowana do obiadu

Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...

  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 27011

do 30 min 30 min
30
smaker
smaker
Sałatki

Sałatka tzatziki

Sałatki Sałatka tzatziki

Tzatziki to bodaj najpopularniejszy z tradycyjnych sosów greckich. Podawany j...

  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Grecka
  • Bałkańska
  • Śródziemnomorska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Kanapki
  • Kotlety
  • Chleby

Odsłon: 52732

do 30 min 30 min
27
skorpionek
skorpionek
Dania główne

Ziemniaki okraszone skwarami, podane z zsiadłym mlekiem.

Dania główne Ziemniaki okraszone skwarami, podane z zsiadłym mlekiem.

Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...

  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Nabiał
  • Mleko
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy

Odsłon: 775

do 60 min 60 min
7
iwona2305
iwona2305
Dania główne

Ryż z kurczakiem i warzywami

Dania główne Ryż z kurczakiem i warzywami

Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Do pracy
  • Chińska
  • Dla dzieci
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 151

do 30 min 30 min
2
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
iwona2305
iwona2305
Desery

Bułeczki drożdżowe z rabarbarem

Desery Bułeczki drożdżowe z rabarbarem

Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Komunia
  • Do pracy
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Owoce
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Ciasta
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 857

> 60 min >60 min
3
REKLAMA
Smaker
Smaker
REKLAMA
Smaker
Dodatki
Smaker

Kapusta z grzybami na wieczerzę wigilijną

Autor:
hajduczek-naturalnie
> 60 min
5-6 osób

Składniki

  • 1 kg dobrej, niezbyt kwaśnej kiszonej kapusty (preferuję bez marchewki, ale jeśli akurat mam kapustę z marchwią, to też dobrze)
  • kilka garści suszonych grzybów, najlepiej podgrzybków, same kapelusze (około 100 g, po namoczeniu i ugotowaniu masa grzybów zwię
  • duża cebula
  • kostka świeżego masła (weganie zastąpią masło dobrym, tłoczonym na zimno olejem, na przykład rzepakowym)
  • 2-3 liście laurowe
  • łyżeczka kminku (można użyć mielonego, jeśli ktoś nie bardzo lubi kminek, ale warto dodać, bo bardzo poprawia trawienie)
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

1

W przeddzień przygotowania potrawy namocz suszone grzyby w letniej wodzie, najlepiej na całą noc.

2

Następnego dnia ugotuj grzyby do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Pamiętaj dodać dużą szczyptę soli!

3

W innym sporym garnku podgotuj wstępnie kapustę. Dodaj około 1 szklanki wody, by się nie przypaliła, liście laurowe, kminek i ziele angielskie.

4

Ja gotuję kapustę przez kilka minut w szybkowarze, ale można gotować po prostu w dużym garnku. Wystarczy pół godziny.

5

Ugotowane grzyby odcedź na sicie, przelewając wywar do osobnego garnka lub miski (nie wylewaj go, bo będzie jeszcze potrzebny!). Grzyby pokrój w kawałki, można drobniej, można grubiej – jak Ci pasuje.

6

Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła, podsmaż na nim cebulkę na lekko złoto.

7

Dodaj pokrojone grzyby, podsmażaj wszystko, mieszając, przez kilka minut.

8

Pod koniec smażenia dodaj resztę masła, niech się rozpuści.

9

Z podgotowanej kapusty odlej nadmiar wody, w miarę możności wyjmij liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj do garnka grzyby z cebulą i masłem, wlej szklankę wywaru grzybowego. Przykryj garnek i duś potrawę na małym ogniu przynajmniej przez godzinę, czyli do miękkości. Podczas duszenia może trzeba będzie dolać nieco płynu – wówczas użyj wywaru z grzybów, a nie wody.

10

Gdy kapusta z grzybami będzie już wystarczająco miękka, przypraw ją pieprzem i odrobiną soli, gotuj jeszcze przez kilka minut.

11

Wigilijna kapusta z grzybami znacznie lepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu, więc nie warto zostawiać jej przygotowania na ostatnią chwilę. Przechowuj w chłodzie – w zimnej spiżarni lub w lodówce spokojne przetrwa tydzień. Podawaj po podgrzaniu. Ja najczęściej podgrzewam tylko potrzebną porcję w rondelku, by nie grzać całego gara i nie ryzykować przypaleniem. Ale dla gości podgrzewam całość, bo nigdy nie wiadomo, ile kto zje

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajeczica
  • Omlet na słodko
  • Owsianka
  • Hummus
  • Chleb razowy
  • Tosty francuskie
  • Pasty kanapkowe
  • Kanapki
  • Bułeczki drożdżowe
  • Obiady
  • Krokiety
  • Kluski śląskie
  • Schab ze śliwką
  • Bigos
  • Szynka pieczona
  • Ryba po grecku
  • Kopytka
  • Racuchy
  • Placki ziemniaczane
  • Zupy
  • Krem z brokułów
  • Kapuśniak
  • Rosół drobiowy
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Sałatki
  • Sałatka śledziowa
  • Salatka z pora
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka rybna
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Zobacz więcej

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Polecamy

  • Prognoza pogody
  • Program TV
  • Pomponik
  • Lotto
  • Dieta dukana
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • FAQ

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 - 2022 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Pieczywo
    • Wędliny
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze
    • Ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • Mamy 10 lat
  • Ewa gotuje
  • Gwiazdy od kuchni
  • Pomoc Ukrainie
  • Inspiracje
  • E-booki