Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak by nie powiedzieć uwielbiam młoda białą kapustę i oto mój kolejny przysmak lata. Dzisiaj prosty sposób na przygotowanie smacznej kapusty z kiełbasą i pieczarkami. Polecam
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 497
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 178
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 497
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 177
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 178
Składniki
Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy w ćwiartki i niezbyt drobno szatkujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę lub półplasterki. Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki lub w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy obraną pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia, do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy do około 10 minut, po czym dodajemy pokrojoną kiełbasę . W rondlu z grubym dnem rozpuszczamy masło. Wkładamy poszatkowaną kapustę, dolewamy niecałą szklankę wody. Dodajemy soli i przyprawy Kucharek, gotujemy około 10 minut, po czym dodajemy zawartość patelni i dusimy aż kapusta będzie miękka . Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku pieprzem, cukrem według uznania oraz sokiem z cytryny. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Kapusta gotowa do podania.