Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to pełne danie, raczej dodatek do obiadu. Smakuje jak duszona kapusta z gołąbków w sosie pomidorowym. Nie ukrywam, że gołąbki same w sobie lubię, ale najlepszą ich częścią jest właśnie ta miękka kapusta, w którą są zawinięte.
Cebule pokroić w drobną kostkę.
W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać poszatkowaną cebulę i zeszklić.
Kapustę wymyć, zdjąć zewnętrzne liście i wyciąć środek.
Kapustę dość grubo poszatkować.
Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać kapustę wodą do 1/3 wysokości.
Powoli dusić kapustę pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po 20 minutach dodać pomidory.
Dusić aż do momentu gdy kapusta zmięknie.
Jajecznica w pomidorach czy pomidory z jajami do teraz mam dylemat jak nazwać...
Odsłon: 2321
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 103
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 103
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Składniki
Cebule pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać poszatkowaną cebulę i zeszklić. Kapustę wymyć, zdjąć zewnętrzne liście i wyciąć środek. Kapustę dość grubo poszatkować. Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać kapustę wodą do 1/3 wysokości. Powoli dusić kapustę pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po 20 minutach dodać pomidory. Dusić aż do momentu gdy kapusta zmięknie.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mini beziki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Mini beziki
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 68
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,...
Odsłon: 124