Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta z pomidorami

Kapusta z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 814

Dodano:

Odsłon: 3332

Nie jest to pełne danie, raczej dodatek do obiadu. Smakuje jak duszona kapusta z gołąbków w sosie pomidorowym. Nie ukrywam, że gołąbki same w sobie lubię, ale najlepszą ich częścią jest właśnie ta miękka kapusta, w którą są zawinięte.

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 0,5 główki kapusty
  • 300ml wody
  • 1 liść laurowy
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 200g pomidorów krojonych w kostkę
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w drobną kostkę.
    W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać poszatkowaną cebulę i zeszklić.
    Kapustę wymyć, zdjąć zewnętrzne liście i wyciąć środek.
    Kapustę dość grubo poszatkować.
    Kapustę przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać kapustę wodą do 1/3 wysokości.
    Powoli dusić kapustę pod przykryciem na niewielkim ogniu. Po 20 minutach dodać pomidory.
    Dusić aż do momentu gdy kapusta zmięknie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 stycznia 2014 Faktycznie,ta kapusta jest raczej dodatkiem do czegoś np.do kotletów mielonych,ale sama w sobie też jest przepyszna.W sezonie "kapuścianym" często ją robię,dodając jeszcze koperek.Przepis super. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń