Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja kapusty z grzybami nie tylko na Wigilię :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3986
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3986
Składniki
Grzyby suszone płuczę,zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Pieczarki myję,kroję na mniejsze kawałki i smażę na oleju doprawiając pieprzem i solą. Kapustę gotuję do miękkości z listkami laurowymi,zielem angielskim i odcedzam z nadmiaru wody. Ugotowane grzyby kroję w mniejsze kawałki i wrzucam do kapusty wraz z wodą w której się gotowały (odcedzam ją na gęstym sitku). Dodaję usmażone pieczarki i ponownie wstawiam na parę minut gaz.Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem.Smacznego :)