Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja kapusty z grzybami nie tylko na Wigilię :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3116
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422220
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2280
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3116
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422220
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2280
Składniki
Grzyby suszone płuczę,zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Pieczarki myję,kroję na mniejsze kawałki i smażę na oleju doprawiając pieprzem i solą. Kapustę gotuję do miękkości z listkami laurowymi,zielem angielskim i odcedzam z nadmiaru wody. Ugotowane grzyby kroję w mniejsze kawałki i wrzucam do kapusty wraz z wodą w której się gotowały (odcedzam ją na gęstym sitku). Dodaję usmażone pieczarki i ponownie wstawiam na parę minut gaz.Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem.Smacznego :)