Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja kapusty z grzybami nie tylko na Wigilię :)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 79
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5536
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2591
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 79
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5536
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2591
Składniki
Grzyby suszone płuczę,zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Pieczarki myję,kroję na mniejsze kawałki i smażę na oleju doprawiając pieprzem i solą. Kapustę gotuję do miękkości z listkami laurowymi,zielem angielskim i odcedzam z nadmiaru wody. Ugotowane grzyby kroję w mniejsze kawałki i wrzucam do kapusty wraz z wodą w której się gotowały (odcedzam ją na gęstym sitku). Dodaję usmażone pieczarki i ponownie wstawiam na parę minut gaz.Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem.Smacznego :)