Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja kapusty z grzybami nie tylko na Wigilię :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8097
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2752
Polecam.
Odsłon: 1324
Polecam.
Odsłon: 397
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8097
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2752
Polecam.
Odsłon: 1324
Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Grzyby suszone płuczę,zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Pieczarki myję,kroję na mniejsze kawałki i smażę na oleju doprawiając pieprzem i solą. Kapustę gotuję do miękkości z listkami laurowymi,zielem angielskim i odcedzam z nadmiaru wody. Ugotowane grzyby kroję w mniejsze kawałki i wrzucam do kapusty wraz z wodą w której się gotowały (odcedzam ją na gęstym sitku). Dodaję usmażone pieczarki i ponownie wstawiam na parę minut gaz.Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem.Smacznego :)