Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja kapusty z grzybami nie tylko na Wigilię :)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7972
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7972
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 661
Składniki
Grzyby suszone płuczę,zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Pieczarki myję,kroję na mniejsze kawałki i smażę na oleju doprawiając pieprzem i solą. Kapustę gotuję do miękkości z listkami laurowymi,zielem angielskim i odcedzam z nadmiaru wody. Ugotowane grzyby kroję w mniejsze kawałki i wrzucam do kapusty wraz z wodą w której się gotowały (odcedzam ją na gęstym sitku). Dodaję usmażone pieczarki i ponownie wstawiam na parę minut gaz.Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem.Smacznego :)