Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie cukierki Werthers Original? Jeśli lubicie ich smak to przypadnie Wam do gustu również domowej roboty solony karmel. Jego delikatny kremowy, słodko maślany karmelowy smak jest dokładnie taki sam jak tych cukierków.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Na patelni podgrzewać cukier ciągle mieszając na średnim ogniu do momentu, aż cukier się roztopi. Uważać żeby żadne kryształki cukru nie zostały na brzegu patelni. Gotować, aż do momentu aż cukier zmieni kolor na złoto-busztynowy. Dodać masło. Do masy cukrowej wmieszać śmietankę i sól. Wszystko wymieszać na gładką kremową masę. Karmel przelać do słoiczka i zostawić do wystygnięcia przed zamknięciem