Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie cukierki Werthers Original? Jeśli lubicie ich smak to przypadnie Wam do gustu również domowej roboty solony karmel. Jego delikatny kremowy, słodko maślany karmelowy smak jest dokładnie taki sam jak tych cukierków.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414232
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414232
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2263
Składniki
Na patelni podgrzewać cukier ciągle mieszając na średnim ogniu do momentu, aż cukier się roztopi. Uważać żeby żadne kryształki cukru nie zostały na brzegu patelni. Gotować, aż do momentu aż cukier zmieni kolor na złoto-busztynowy. Dodać masło. Do masy cukrowej wmieszać śmietankę i sól. Wszystko wymieszać na gładką kremową masę. Karmel przelać do słoiczka i zostawić do wystygnięcia przed zamknięciem