Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełnieniem całości jest jogurt z dodatkiem ogórków i mięty.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
W rondlu podsmąża się cebulę na rumiano, potem trzeba ją wyjąć. W tym samym rondlu podsmaża się makaronek, kaszę i soczewicę- makaronek powinien ściemnieć. I na chwilę przed końcem smażenia dodaje się kumin. Całość zalewa się 400 ml osolonej wody - dwa razy więcej niż kasz, i gotuje pod przykryciem do miękkości na minimalnym ogniu. Gdy kasze będą miękkie a woda zniknie, na kaszę wykłada się podsmażoną cebulę i zostawia jeszcze na 10 minut pod przykryciem.
Smacznego :)