Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełnieniem całości jest jogurt z dodatkiem ogórków i mięty.
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 182
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 182
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 86
Składniki
W rondlu podsmąża się cebulę na rumiano, potem trzeba ją wyjąć. W tym samym rondlu podsmaża się makaronek, kaszę i soczewicę- makaronek powinien ściemnieć. I na chwilę przed końcem smażenia dodaje się kumin. Całość zalewa się 400 ml osolonej wody - dwa razy więcej niż kasz, i gotuje pod przykryciem do miękkości na minimalnym ogniu. Gdy kasze będą miękkie a woda zniknie, na kaszę wykłada się podsmażoną cebulę i zostawia jeszcze na 10 minut pod przykryciem.
Smacznego :)