Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełnieniem całości jest jogurt z dodatkiem ogórków i mięty.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 132521
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2019
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 132521
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2019
Składniki
W rondlu podsmąża się cebulę na rumiano, potem trzeba ją wyjąć. W tym samym rondlu podsmaża się makaronek, kaszę i soczewicę- makaronek powinien ściemnieć. I na chwilę przed końcem smażenia dodaje się kumin. Całość zalewa się 400 ml osolonej wody - dwa razy więcej niż kasz, i gotuje pod przykryciem do miękkości na minimalnym ogniu. Gdy kasze będą miękkie a woda zniknie, na kaszę wykłada się podsmażoną cebulę i zostawia jeszcze na 10 minut pod przykryciem.
Smacznego :)