Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwości prozdrowotne i wartości odżywcze kaszy jęczmiennej grubej "pęczaku" powinny docenić zwłaszcza osoby mające wysoki poziom cholesterolu i problemy z zaparciami.
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 209
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 155
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 209
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 155
Składniki
Kaszę odsiać z pyłu mącznego, przepłukać kilka razy i zebrać łuski jęczmienne jeżeli są. Zagotować 750 ml (3 szkl.) wody z dodatkiem tłuszczu, wsypać kaszę, przemieszać od dna naczynia. Zagęszczoną kaszę osolić, przykryć naczynie pokrywką i pozostawić do napęcznienia przez ok. 3 godziny w piekarniku lub na niezbyt gorącej płycie kuchennej. Podawać do mięs w sosach, do grzybów, pulpetów z ryb, zup podprawianych np. grzybowej, pomidorowej. Porcję potrawy obcjonalnie posypać drobno posiekaną zieleniną. Uwagi: U mnie 1 szklanka ma 250 ml pojemności.