Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26219
Dodano: 01.10.2017
Odsłon: 5763
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso ze słoniną i czosnkiem przepuszczamy przez sitko 13 mm.
Dodajemy przyprawy i sól, dobrze wyrabiamy.
Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach ponownie wyrabiamy przez chwilę farsz, wyrobionym farszem napełniamy wcześniej wypłukane, wymoczone jelita.
Napełnione farszem jelita okręcamy w kiełbaski o długości 15-18 cm.
Kiełbaski możemy parzyć lub piec na grillu. Parzymy 30 minut w 72 stopniach Celsjusza.
Kiełbaski studzimy na kiju.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gochna55 03 października 2017Zgłoś do usunięcia
Dobrze, że sezon grillowania się zakończył - ale przepisik do plagiatorka. I do zrobienia. Tylko kiedy? Dzięki i serdecznie pozdrawiam. Kiełbaska kminkowa ze słoika - boska. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 01 października 2017Zgłoś do usunięcia
Mariola, daj żyć xDIle można wieczorem czytać takie przepisy ;)
6 Kto głosował? | Odpowiedz