Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa grillowa zrobiona jest z mięsa wieprzowego w jelitach wieprzowych 28/32 mm. Doskonale smakuje zarówno gotowana, jak i pieczona na grillu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2935
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2935
Składniki
Mięso ze słoniną i czosnkiem przepuszczamy przez sitko 13 mm.
Dodajemy przyprawy i sól, dobrze wyrabiamy.
Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Po 12 godzinach ponownie wyrabiamy przez chwilę farsz, wyrobionym farszem napełniamy wcześniej wypłukane, wymoczone jelita.
Napełnione farszem jelita okręcamy w kiełbaski o długości 15-18 cm.
Kiełbaski możemy parzyć lub piec na grillu. Parzymy 30 minut w 72 stopniach Celsjusza.
Kiełbaski studzimy na kiju.
Smacznego!!!