Do góry

Dodatki Przepis na:

Kiełbasa grillowa według Marioli.

Kiełbasa grillowa według Marioli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26219

Dodano:

Odsłon: 5763

Kiełbasa grillowa zrobiona jest z mięsa wieprzowego w jelitach wieprzowych 28/32 mm. Doskonale smakuje zarówno gotowana, jak i pieczona na grillu.

Składniki

  • mięso chude wieprzowe (szynka) 1,2 kg
  • słonina 30 dag
  • czosnek 5 ząbków
  • sól 27 g
  • pieprz 4 g
  • gałka muszkatołowa 3 g
  • majeranek 4 g
  • jelita wieprzowe kaliber 30/32 około 1,5 m
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbasa grillowa według Marioli.

Przygotowanie

  1. Mięso ze słoniną i czosnkiem przepuszczamy przez sitko 13 mm.

  2. Dodajemy przyprawy i sól, dobrze wyrabiamy.

  3. Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

  4. Po 12 godzinach ponownie wyrabiamy przez chwilę farsz, wyrobionym farszem napełniamy wcześniej wypłukane, wymoczone jelita.

  5. Napełnione farszem jelita okręcamy w kiełbaski o długości 15-18 cm.

  6. Kiełbaski możemy parzyć lub piec na grillu. Parzymy 30 minut w 72 stopniach Celsjusza.

  7. Kiełbaski studzimy na kiju.

  8. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 03 października 2017 Dobrze, że sezon grillowania się zakończył - ale przepisik do plagiatorka. I do zrobienia. Tylko kiedy? Dzięki i serdecznie pozdrawiam. Kiełbaska kminkowa ze słoika - boska. Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 października 2017 Mariola, daj żyć xD
Ile można wieczorem czytać takie przepisy ;)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń