Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiopolu (kiopołu lub kyopolu) to popularna bułgarska pasta warzywna z bakłażanów, papryki i pomidorów. Z podanych proporcji wychodzi jedna miseczka. Serdecznie polecam.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Bakłażan i paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół. Piec w 200 st. C 30-40 minut aż skórka zacznie się przypalać. Po upieczeniu i wystudzeniu skórkę zdjąć. Warzywa pokroić. Pokroić też umyte pomidory. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę. Umyć natkę pietruszki i również pokroić. Całość zblendować. Nie musi być bardzo drobno. Wymieszać z oliwą i octem winnym. Doprawić solą. Podawać z pieczywem. Pycha!