Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiopolu (kiopołu lub kyopolu) to popularna bułgarska pasta warzywna z bakłażanów, papryki i pomidorów. Z podanych proporcji wychodzi jedna miseczka. Serdecznie polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Bakłażan i paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół. Piec w 200 st. C 30-40 minut aż skórka zacznie się przypalać. Po upieczeniu i wystudzeniu skórkę zdjąć. Warzywa pokroić. Pokroić też umyte pomidory. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę. Umyć natkę pietruszki i również pokroić. Całość zblendować. Nie musi być bardzo drobno. Wymieszać z oliwą i octem winnym. Doprawić solą. Podawać z pieczywem. Pycha!