Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiopolu (kiopołu lub kyopolu) to popularna bułgarska pasta warzywna z bakłażanów, papryki i pomidorów. Z podanych proporcji wychodzi jedna miseczka. Serdecznie polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3607
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1312
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1440
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3607
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1312
Składniki
Bakłażan i paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół. Piec w 200 st. C 30-40 minut aż skórka zacznie się przypalać. Po upieczeniu i wystudzeniu skórkę zdjąć. Warzywa pokroić. Pokroić też umyte pomidory. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę. Umyć natkę pietruszki i również pokroić. Całość zblendować. Nie musi być bardzo drobno. Wymieszać z oliwą i octem winnym. Doprawić solą. Podawać z pieczywem. Pycha!