Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, paprykowa, smarowna pasztetowa, idealna na kanapki.
maszynka do mielenia, blender, nadziewarka do wędlin, termometr, garnki
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15203
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15203
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Składniki
Podgardle pokrojone w plastry 3 cm, cebulę, marchew, pietruszkę i seler parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza jedną godzinę, studzimy.
Wątrobę moczymy, wycinamy żyły i ścięgna, kroimy w kawałki i zaparzamy w gorącym wywarze 20 minut.
Ostudzone podgardle, wątrobę i warzywa mielimy w maszynce z sitkiem 2,5 mm. Mielimy najpierw cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, potem wątrobę, i podgardle. Dodajemy przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy, rozdrabniamy blenderem. Podczas rozdrabniania dodajemy wywar, jeżeli gęstość farszu będzie nieodpowiednia.
Tak przygotowaną masą pasztetową napełniamy jelito wołowe proste, robimy kawałki po 30 cm.
Parzymy 40 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza.
Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc. Smacznego!!!