Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, paprykowa, smarowna pasztetowa, idealna na kanapki.
maszynka do mielenia, blender, nadziewarka do wędlin, termometr, garnki
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10495
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336818
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4482
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424163
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10495
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336818
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4482
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424163
Składniki
Podgardle pokrojone w plastry 3 cm, cebulę, marchew, pietruszkę i seler parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza jedną godzinę, studzimy.
Wątrobę moczymy, wycinamy żyły i ścięgna, kroimy w kawałki i zaparzamy w gorącym wywarze 20 minut.
Ostudzone podgardle, wątrobę i warzywa mielimy w maszynce z sitkiem 2,5 mm. Mielimy najpierw cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, potem wątrobę, i podgardle. Dodajemy przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy, rozdrabniamy blenderem. Podczas rozdrabniania dodajemy wywar, jeżeli gęstość farszu będzie nieodpowiednia.
Tak przygotowaną masą pasztetową napełniamy jelito wołowe proste, robimy kawałki po 30 cm.
Parzymy 40 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza.
Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc. Smacznego!!!