Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326438
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12086
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16853
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326438
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12086
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16853
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5503
Składniki
Kapustę włóż do garnka. rozmiar dobież do możliwości mieszania, pamiętaj, że dodamy jeszcze zasmażkę. Kapustę zalewamy wodą, wystarczy szklanka. Dusimy ją, aż stanie się miękka. U mnie trwa to mniej więcej 2 godziny :) Jak kapusta zmięknie przygotuj zasmażkę. Na patelni rozpuść tłuszcz dodaj do niego mąkę i wymieszaj, jak jest za gęsta dodaj tłuszczu, jak za luźna dodaj mąki. Smaż przez około minute, od czasu do czasu mieszając. Najlepiej mieszać trzepaczką do jajek, przydaje się szczególnie w następnym kroku tzn. dodajemy zimną wodę tyle by powstała gęsta jednolita maź. I zasmażka gotowa. Dodaj zasmażkę do kapusty tyle by kapusta zgęstniała. Lepiej dodawać porcjami, jak jest za mało zawsze można dodać. W drugą stronę już nie działa :) Dopraw do smaku. Gotowe.