Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1675
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 170
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 188
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1675
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 170
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 188
Składniki
Kapustę włóż do garnka. rozmiar dobież do możliwości mieszania, pamiętaj, że dodamy jeszcze zasmażkę. Kapustę zalewamy wodą, wystarczy szklanka. Dusimy ją, aż stanie się miękka. U mnie trwa to mniej więcej 2 godziny :) Jak kapusta zmięknie przygotuj zasmażkę. Na patelni rozpuść tłuszcz dodaj do niego mąkę i wymieszaj, jak jest za gęsta dodaj tłuszczu, jak za luźna dodaj mąki. Smaż przez około minute, od czasu do czasu mieszając. Najlepiej mieszać trzepaczką do jajek, przydaje się szczególnie w następnym kroku tzn. dodajemy zimną wodę tyle by powstała gęsta jednolita maź. I zasmażka gotowa. Dodaj zasmażkę do kapusty tyle by kapusta zgęstniała. Lepiej dodawać porcjami, jak jest za mało zawsze można dodać. W drugą stronę już nie działa :) Dopraw do smaku. Gotowe.