Do góry

Dodatki Przepis na:

Kiszona zasmażana

Kiszona zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 237

Idealna jako dodatek do obiadu.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę włóż do garnka. rozmiar dobież do możliwości mieszania, pamiętaj, że dodamy jeszcze zasmażkę.

    Kapustę zalewamy wodą, wystarczy szklanka. Dusimy ją, aż stanie się miękka. U mnie trwa to mniej więcej 2 godziny :)

    Jak kapusta zmięknie przygotuj zasmażkę.

    Na patelni rozpuść tłuszcz dodaj do niego mąkę i wymieszaj, jak jest za gęsta dodaj tłuszczu, jak za luźna dodaj mąki. Smaż przez około minute, od czasu do czasu mieszając.

    Najlepiej mieszać trzepaczką do jajek, przydaje się szczególnie w następnym kroku tzn. dodajemy zimną wodę tyle by powstała gęsta jednolita maź. I zasmażka gotowa.

    Dodaj zasmażkę do kapusty tyle by kapusta zgęstniała.

    Lepiej dodawać porcjami, jak jest za mało zawsze można dodać. W drugą stronę już nie działa :)

    Dopraw do smaku.

    Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń