Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami, ale w naszym domu zawsze dodawało się marynowane grzybki, cebulę i korniszony. My podtrzymujemy tę tradycję, taki sos nam najbardziej smakuje i oczywiście zawsze kojarzy się z Wielkanocą.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 139
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 346
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2712
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 139
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 346
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2712
Składniki
Grzyby osączamy z marynaty i drobno siekamy. Cebulę oraz ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę (im drobniej tym lepiej).
Przekładamy do miseczki posiekane warzywa, przyprawiamy solą (ostrożnie, ponieważ grzyby i ogórki są już słone) i pieprzem. Dodajemy śmietanę, majonez i posiekany szczypiorek. Mieszamy całość. Sos wkładamy do lodówki na co najmniej 1/2 godziny, ma się dobrze schłodzić.
Klasyczny sos tatarski do jajek i wędlin gotowy!
Nasze rady: Jeśli nie lubimy grzybów marynowanych możemy dodać kapary lub marynowaną paprykę. Sos tatarski pasuje nie tyko do jajek. Można go dodawać do wędliny lub mięsa. Też będzie pysznie!