Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy zrobione z mięsa wieprzowego i wołowego. Tak zrobionych klopsów możemy użyć do drugich dań oraz do niektórych zup. Klopsy surowe można zamrażać, jeżeli nie było do nich użyte mięso mrożone.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Z wcześniej zmielonych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, czosnek i 2 jajka. Farsz wyrabiamy około 10-15 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości.
Z wyrobionego farszu formujemy klopsy.
Klopsy parzymy w zależności od ich wielkości 10-15 minut.
Dobrze sparzone klopsy muszą wypłynąć do góry. Smacznego!!!