Do góry

Dodatki Przepis na:

Klopsy.

Klopsy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1811 Ocena: 29279

Dodano:

Odsłon: 18981

Klopsy zrobione z mięsa wieprzowego i wołowego. Tak zrobionych klopsów możemy użyć do drugich dań oraz do niektórych zup. Klopsy surowe można zamrażać, jeżeli nie było do nich użyte mięso mrożone.

Składniki

  • Mięso z łopatki - 1 kg (zmielone przez sitko 5 mm)
  • mięso wołowe gulaszowe - 0,3 kg (zmielone przez sitko 2-3 mm)
  • pęczek natki pietruszki
  • Koperek
  • jajka kurze 3 szt.
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • pieprz biały mielony - 5 gram
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżka stołowa
  • sól 15 gram
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klopsy.

Przygotowanie

  1. Z wcześniej zmielonych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, czosnek i 2 jajka. Farsz wyrabiamy około 10-15 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości.

  2. Z wyrobionego farszu formujemy klopsy.

  3. Klopsy parzymy w zależności od ich wielkości 10-15 minut.

  4. Dobrze sparzone klopsy muszą wypłynąć do góry.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 Do tego jeszcze sos pomidorowy, ziemniaczki, surówka i można można myśleć, o dniu następnym ;) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń