Do góry

Dodatki Przepis na:

Kluseczki dyniowe

Kluseczki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 827 Ocena: 8732

Dodano:

Odsłon: 3620

Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa.

Składniki

  • 1 średnia dynia
  • 2 jajka
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Sól
  • 1/3 szk. śmietany 18 %
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluseczki dyniowe

Przygotowanie

  1. 1. Dynie obieramy z pestek i ze skórki, kroimy w kostkę.
    2. Gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 3. Po ugotowaniu studzimy i blendujemy.

  3. 4. Wbijamy jajka.

  4. 5. Wlewamy śmietanę.

  5. 6. Wsypujemy mąkę oraz sól.

  6. 7. Dokładnie mieszamy, jeżeli ciasto jest rzadkie dodajemy mąki, ale uważając, żeby nie było za gęste.
    8. Łyżką nakładamy na gotującą wodą, gotujemy aż wypłyną.
    9. Odlewamy z wody.
    10. Kluseczki gotowe.
    11. Podajemy z mięsem.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń