Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12777
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12777
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4539
Składniki
1. Dynie obieramy z pestek i ze skórki, kroimy w kostkę. 2. Gotujemy w osolonej wodzie.
3. Po ugotowaniu studzimy i blendujemy.
4. Wbijamy jajka.
5. Wlewamy śmietanę.
6. Wsypujemy mąkę oraz sól.
7. Dokładnie mieszamy, jeżeli ciasto jest rzadkie dodajemy mąki, ale uważając, żeby nie było za gęste. 8. Łyżką nakładamy na gotującą wodą, gotujemy aż wypłyną. 9. Odlewamy z wody. 10. Kluseczki gotowe. 11. Podajemy z mięsem. 12. Smacznego.