Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18230
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18230
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Składniki
1. Dynie obieramy z pestek i ze skórki, kroimy w kostkę. 2. Gotujemy w osolonej wodzie.
3. Po ugotowaniu studzimy i blendujemy.
4. Wbijamy jajka.
5. Wlewamy śmietanę.
6. Wsypujemy mąkę oraz sól.
7. Dokładnie mieszamy, jeżeli ciasto jest rzadkie dodajemy mąki, ale uważając, żeby nie było za gęste. 8. Łyżką nakładamy na gotującą wodą, gotujemy aż wypłyną. 9. Odlewamy z wody. 10. Kluseczki gotowe. 11. Podajemy z mięsem. 12. Smacznego.