Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam na dodatek do głównego dania, który mój starszy Synek uwielbia. Może Wam też zasmakuję? Warto go zrobić zwłaszcza jeśli nie wiemy co zrobić z ugotowanymi ziemniakami z poprzedniego dnia. Zapraszam na przepyszne kluski śląskie. :)
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 68
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 68
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11609
Składniki
Jeśli nie mamy ugotowanych wcześniej ziemniaków, to najpierw je obieramy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Zimne ugotowane ziemniaki przecieramy przez tarkę o małych oczkach (warto użyć robota). Następnie dodajemy mleko i mąkę ziemniaczaną przesianą dokładnie przez sitko (tak aby nie było grudek), wyrabiamy ręką, aż do połączenia się składników. Z gotowego ciasta wyrobić kluski (najpierw robimy płaską "kulkę", a następnie dziurkę). Warto mieć posypane ręce mąką pszenną. Gotowe kluski włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować do wypłynięcia.
Najlepiej smakują z sosem pieczeniowym. Smacznego :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos tatarski
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Sos tatarski
Obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć podczas Wielkanocy. Świetnie...
Odsłon: 214
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Surówka Coleslaw z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i czerwon...
Odsłon: 415