Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z parmezanu i żółtek to dodatek do wielu dań. Możesz je podawać w rosole, zupie pomidorowej czy też mlecznej. Samodzielnie też świetnie smakują, np. z masłem i cukrem. Ze względu parmezan, stanowi idealny dodatek do smażonego mięsa podawanego z sosem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Wsyp do miski parmezan. Powinien być drobno zmielony. Jeśli masz ser w kawałku, zetrzyj go na tarce z małymi oczkami.
Teraz wbij 2 żółtka.
Przesiej mąkę pszenną i wsyp do pozostałych składników.
Całość posól, popieprz i dopraw gałką muszkatołową. Wyrób masę widelcem albo łyżką.
Teraz wysyp odrobinę mąki na blat. Wyrób masę na kluski.
Uformuj wałek z jednolitej masy na ciasto. Spłaszcz go, a następnie wytnij paski. Zagotuj wodę w garnku dodając odrobinę soli.
Wrzucaj kluski, jedna po drugim, gotuj około 3-4 minut. Odcedź, przelej zimną wodą, a następnie dodaj do wybranego dania.