Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny warzywny dodatek do dań .
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1272
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 223
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1272
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 223
Składniki
Groszek gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą . Odcedzony groszek blendujemy blenderem ręcznym na gładką masę , dodajemy jajko , mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy jednolite ciasto .
Z gotowego ciasta lepimy kluski .
Gotowe kluski gotujemy we wrzącej wodzie to wypłynięcia następnie zmniejszamy gaz tak by się gotowały a nie wrały i gotujemy około 7 minut .