Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny warzywny dodatek do dań .
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3105
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6611
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3105
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6611
Składniki
Groszek gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą . Odcedzony groszek blendujemy blenderem ręcznym na gładką masę , dodajemy jajko , mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy jednolite ciasto .
Z gotowego ciasta lepimy kluski .
Gotowe kluski gotujemy we wrzącej wodzie to wypłynięcia następnie zmniejszamy gaz tak by się gotowały a nie wrały i gotujemy około 7 minut .