Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane to klasyczny dodatek, który wzbogaci każdą zupę. Ich delikatna konsystencja i wyrazisty smak doskonale pasują do rosołu, zupy pomidorowej czy jarzynowej. Te kluski są nie tylko świetne w zupach, ale także smaczne jako samodzielne danie, idealne z smażonym boczkiem lub podane z ulubionym sosem i mięsem. Oto prosty przepis, który pozwoli Ci je przygotować w kilka chwil!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424789
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10641
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Obierane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody przez sitko, gazę lub ściereczkę. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę pszenną, wszystko mieszamy aby uzyskać gęste ciasto. Do garnka z osolonym wrzątkiem wrzucamy łyżką niewielkie porcje ciasta ziemniaczanego. Kluski gotujemy przez 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową.