Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane to klasyczny dodatek, który wzbogaci każdą zupę. Ich delikatna konsystencja i wyrazisty smak doskonale pasują do rosołu, zupy pomidorowej czy jarzynowej. Te kluski są nie tylko świetne w zupach, ale także smaczne jako samodzielne danie, idealne z smażonym boczkiem lub podane z ulubionym sosem i mięsem. Oto prosty przepis, który pozwoli Ci je przygotować w kilka chwil!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19027
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20262
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19027
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20262
Składniki
Obierane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody przez sitko, gazę lub ściereczkę. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę pszenną, wszystko mieszamy aby uzyskać gęste ciasto. Do garnka z osolonym wrzątkiem wrzucamy łyżką niewielkie porcje ciasta ziemniaczanego. Kluski gotujemy przez 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową.