Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane to klasyczny dodatek, który wzbogaci każdą zupę. Ich delikatna konsystencja i wyrazisty smak doskonale pasują do rosołu, zupy pomidorowej czy jarzynowej. Te kluski są nie tylko świetne w zupach, ale także smaczne jako samodzielne danie, idealne z smażonym boczkiem lub podane z ulubionym sosem i mięsem. Oto prosty przepis, który pozwoli Ci je przygotować w kilka chwil!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Obierane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody przez sitko, gazę lub ściereczkę. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę pszenną, wszystko mieszamy aby uzyskać gęste ciasto. Do garnka z osolonym wrzątkiem wrzucamy łyżką niewielkie porcje ciasta ziemniaczanego. Kluski gotujemy przez 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową.