Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane to klasyczny dodatek, który wzbogaci każdą zupę. Ich delikatna konsystencja i wyrazisty smak doskonale pasują do rosołu, zupy pomidorowej czy jarzynowej. Te kluski są nie tylko świetne w zupach, ale także smaczne jako samodzielne danie, idealne z smażonym boczkiem lub podane z ulubionym sosem i mięsem. Oto prosty przepis, który pozwoli Ci je przygotować w kilka chwil!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21865
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21865
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Składniki
Obierane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody przez sitko, gazę lub ściereczkę. Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, do startych ziemniaków dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę pszenną, wszystko mieszamy aby uzyskać gęste ciasto. Do garnka z osolonym wrzątkiem wrzucamy łyżką niewielkie porcje ciasta ziemniaczanego. Kluski gotujemy przez 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjmujemy łyżką cedzakową.