Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta, ziemniaki i boczek w nowej - starej odsłonie... jako samodzielne danie, przystawka albo dodatek do mies
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4348
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 201
Składniki
boczek skrój w małe paski i zesmaż na patelni
na wytopionym tłuszczu smaż na złoty kolor cebule, wcześniej skrojoną na średniej wielkości kostkę
kapustę skrój na średniej wielkości kostkę o bokach 1-2 cm i chwile podsmaż (2-3 min) na tłuszczu z boczku na patelni na dużym ogniu
do kapusty dolej 0,5 l wody, dodaj majeranek, liść laurowy i gotuj 20 min na średnim ogniu bez przykrycia w miedzy czasie obierz ziemniaki i skrój na kostkę o podobnych wymiarach jak kapustę
gdy kapusta robi się miękka dodaj ziemniaki, zesmażony boczek i cebulę i duś kolejne 10-15 min
F I NA Ł !!!!!! w zależności od upodobań.... Jeżeli chcesz danie przypominające: - kociołek - prażonkę - trzymaj się "przepisu" ewentualnie nie dodawaj majeranku (wersja na "sypko") - parzybrodę - gotuj dłużej niż czasy podane w przepisie żeby danie było bardziej rozgotowane, ewentualnie dodaj więcej wody i na samym końcu zasmażkę (wersja "ciapa")