Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1643
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1114
Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1643
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1114
Składniki
Wykonanie: Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem, pół na pół z wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy przez sito mleczko kokosowe. Po czym zalewamy mleczkiem kokosowym ryż, solimy do smaku i gotujemy przez 10 minut stale mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy goździki i cynamon i jeszcze chwilę gotujemy do miękkości. Podajemy z dowolnym sosem owocowym lub możemy zapiec z jabłkami.