Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1069
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1069
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
Wykonanie: Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem, pół na pół z wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy przez sito mleczko kokosowe. Po czym zalewamy mleczkiem kokosowym ryż, solimy do smaku i gotujemy przez 10 minut stale mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy goździki i cynamon i jeszcze chwilę gotujemy do miękkości. Podajemy z dowolnym sosem owocowym lub możemy zapiec z jabłkami.