Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki na śniadanie.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2732
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 213
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2732
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 213
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 237
Składniki
Wykonanie: Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli na krem. Dodać roztopione i ostudzone masło, przetarte żółtka i rum. Drożdże rozrobić w ciepły mleku i śmietanie. Następnie połączyć z masą z żółtek i mąką.
Wyrobić bardzo dokładnie , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wrośnięte ciasto jeszcze raz dobrze zagnieść.
Po czym z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i w każdym zrobić dołek. Wypełnić borówkami, posypać cukrem pudrem i posmarować brzegi bułeczek rozmąconym jajkiem. Na końcu posypać płatkami migdałowymi.
Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut na złoto.