Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki na śniadanie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242950
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242950
Składniki
Wykonanie: Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli na krem. Dodać roztopione i ostudzone masło, przetarte żółtka i rum. Drożdże rozrobić w ciepły mleku i śmietanie. Następnie połączyć z masą z żółtek i mąką.
Wyrobić bardzo dokładnie , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wrośnięte ciasto jeszcze raz dobrze zagnieść.
Po czym z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i w każdym zrobić dołek. Wypełnić borówkami, posypać cukrem pudrem i posmarować brzegi bułeczek rozmąconym jajkiem. Na końcu posypać płatkami migdałowymi.
Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut na złoto.