Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki do rosołu.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1043
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1043
Składniki
FARSZ: Ugotować bulion na mięsie i warzywach. Po ugotowaniu warzywa i mięso zmielić w maszynce wraz z namoczoną bułką, czosnkiem i przysmażoną cebulą. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
CIASTO: Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy na 2-3 mm, tniemy na małe kwadraty, nakładamy małe porcje farszu i zaginając rogi do środka, lepimy pierożki. Kołduny można ugotować w rosole lub osobno w osolonej wodzie.