Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki do rosołu.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3129
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3129
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Składniki
FARSZ: Ugotować bulion na mięsie i warzywach. Po ugotowaniu warzywa i mięso zmielić w maszynce wraz z namoczoną bułką, czosnkiem i przysmażoną cebulą. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
CIASTO: Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy na 2-3 mm, tniemy na małe kwadraty, nakładamy małe porcje farszu i zaginając rogi do środka, lepimy pierożki. Kołduny można ugotować w rosole lub osobno w osolonej wodzie.