Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki do rosołu.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2089
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 969
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2089
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 969
Składniki
FARSZ: Ugotować bulion na mięsie i warzywach. Po ugotowaniu warzywa i mięso zmielić w maszynce wraz z namoczoną bułką, czosnkiem i przysmażoną cebulą. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
CIASTO: Wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy na 2-3 mm, tniemy na małe kwadraty, nakładamy małe porcje farszu i zaginając rogi do środka, lepimy pierożki. Kołduny można ugotować w rosole lub osobno w osolonej wodzie.