Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do herbatki na przeziębienia.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Z cytryn pozbyć się skórki za pomocą tarka, obrane cytryny włożyć do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Pokrojone cytryny włożyć ponownie do zimnej wody na 3 godziny, zmieniając wodę 3-4 razy. Przygotować syrop z cukru i wody, gdy syrop będzie się gotował, dodać pokrojone cytryny, zagotować na dużym ogniu, a potem gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i podawać do herbaty lub ponczu.