Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do herbatki na przeziębienia.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Z cytryn pozbyć się skórki za pomocą tarka, obrane cytryny włożyć do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Pokrojone cytryny włożyć ponownie do zimnej wody na 3 godziny, zmieniając wodę 3-4 razy. Przygotować syrop z cukru i wody, gdy syrop będzie się gotował, dodać pokrojone cytryny, zagotować na dużym ogniu, a potem gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i podawać do herbaty lub ponczu.