Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do kanapek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13958
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15717
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13958
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15717
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6376
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w krążki, włożyć do rondelka z masłem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie wsypać cukier i dalej smażyć cały czas mieszając około godziny. Po czym dodać rodzynki, wlać wino, ocet, zaciągając musztardą i dalej smażyć do zgęstnienia. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych małych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Używać do mięs a szczególnie do kanapek z wędliną.