Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do kanapek.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1774
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6609
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1169
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1774
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6609
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1169
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w krążki, włożyć do rondelka z masłem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie wsypać cukier i dalej smażyć cały czas mieszając około godziny. Po czym dodać rodzynki, wlać wino, ocet, zaciągając musztardą i dalej smażyć do zgęstnienia. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych małych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Używać do mięs a szczególnie do kanapek z wędliną.