Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperkowy sos ma zastosowanie do wielu dań. Dzisiaj proponuję do jajek ugotowanych na twardo. Polecam
garnek, rondel lub głęboka patelnia, nóż, kubek, widelec lub trzepaczka,
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 139
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 346
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2711
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 406
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 139
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 346
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2711
Składniki
Koperek po oczyszczeniu drobno posiekać . Bulion zagotować. Do gotującego bulionu dodać posiekany koperek. W kubku rozmieszać mąkę z wodą i wlać do bulionu cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki , gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem mielonym, gałką muszkatołową. Gotować ok. 3 - 5 minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać śmietanę wcześniej zahartowaną gorącym bulionem, włożyć ugotowane na twardo obrane jajka i gotowe. Smacznego
Sosik gotowy do podania.