Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperkowy sos ma zastosowanie do wielu dań. Dzisiaj proponuję do jajek ugotowanych na twardo. Polecam
garnek, rondel lub głęboka patelnia, nóż, kubek, widelec lub trzepaczka,
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 112
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 68
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 112
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 68
Składniki
Koperek po oczyszczeniu drobno posiekać . Bulion zagotować. Do gotującego bulionu dodać posiekany koperek. W kubku rozmieszać mąkę z wodą i wlać do bulionu cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki , gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem mielonym, gałką muszkatołową. Gotować ok. 3 - 5 minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać śmietanę wcześniej zahartowaną gorącym bulionem, włożyć ugotowane na twardo obrane jajka i gotowe. Smacznego
Sosik gotowy do podania.