Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie gotowanie:proste i tanie kotlety z bułki tartej, jajek i przypraw. Pomysł na "eleganckie" podanie pieczywa do obiadu:) W smaku trochę przypominają kotlety sojowe. Mogą być podawane z różnorakimi sosami: czosnkowym, bolońskim, grzybowym, leczo lub gulaszem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18829
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18829
Składniki
Jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy - masa powinna być na tyle gęsta by łatwo dało się formować kotlety, które nie będą się rozpadały podczas smażenia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco.