Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5482
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5517
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Szpinak podsmażyć na maśle, posypać czosnkiem granulowanym, ostudzić i drobno pokroić. W garnku wymieszać bryndzę, szpinak, jajko, czosnek pokrojony w kostkę i bułkę tartą. Na końcu dodać ryż. Masę przyprawić do smaku bazylią, chili, pieprzem. Formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeżeli ktoś ma ochotę, kotleciki przed smażeniem można panierować w bułce tartej. Smacznego.