Do góry

Dodatki Przepis na:

Kotleciki z ryżu i szpinaku

Kotleciki z ryżu i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49488

Dodano:

Odsłon: 2595

Tanie i smaczne.

Składniki

  • ryż biały długoziarnisty 10 dkg
  • bryndza 10 dkg
  • liście szpinaku 20 dkg, masło 2 łyżki, czosnek granulowany
  • suszona bazylia, sól, pieprz, chili
  • czosnek 2 ząbki
  • bułka tarta 4 łyżki
  • jajko 1 szt
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki z ryżu i szpinaku

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Szpinak podsmażyć na maśle, posypać czosnkiem granulowanym, ostudzić i drobno pokroić.
    W garnku wymieszać bryndzę, szpinak, jajko, czosnek pokrojony w kostkę i bułkę tartą. Na końcu dodać ryż. Masę przyprawić do smaku bazylią, chili, pieprzem. Formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju.

  2. Jeżeli ktoś ma ochotę, kotleciki przed smażeniem można panierować w bułce tartej.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń