Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2004
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2004
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1691
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Szpinak podsmażyć na maśle, posypać czosnkiem granulowanym, ostudzić i drobno pokroić. W garnku wymieszać bryndzę, szpinak, jajko, czosnek pokrojony w kostkę i bułkę tartą. Na końcu dodać ryż. Masę przyprawić do smaku bazylią, chili, pieprzem. Formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeżeli ktoś ma ochotę, kotleciki przed smażeniem można panierować w bułce tartej. Smacznego.