Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kiszonych ogórków i ziemniaków. Są obłędne w smaku!
tarka, ręcznik papierowy
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Najlepsze są ziemniaki z poprzedniego dnia. Ogórki trzeba zetrzeć na tarce i je odcisnąć. A teraz wystarczą już zwykłe dodatki do kotletów mielonych: bułka tarta, jajo. Masę się wyrabia, trzeba odczekać aż masa się zestali. Formuje się płaskie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano na średnim ogniu. * grubsze kotlety mogą się rozwarstwić- pęcznienie bułki i jaja. * po usmażeniu można odłożyć kotleciki na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)