Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kiszonych ogórków i ziemniaków. Są obłędne w smaku!
tarka, ręcznik papierowy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Najlepsze są ziemniaki z poprzedniego dnia. Ogórki trzeba zetrzeć na tarce i je odcisnąć. A teraz wystarczą już zwykłe dodatki do kotletów mielonych: bułka tarta, jajo. Masę się wyrabia, trzeba odczekać aż masa się zestali. Formuje się płaskie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano na średnim ogniu. * grubsze kotlety mogą się rozwarstwić- pęcznienie bułki i jaja. * po usmażeniu można odłożyć kotleciki na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)