Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kiszonych ogórków i ziemniaków. Są obłędne w smaku!
tarka, ręcznik papierowy
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12186
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12186
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Najlepsze są ziemniaki z poprzedniego dnia. Ogórki trzeba zetrzeć na tarce i je odcisnąć. A teraz wystarczą już zwykłe dodatki do kotletów mielonych: bułka tarta, jajo. Masę się wyrabia, trzeba odczekać aż masa się zestali. Formuje się płaskie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano na średnim ogniu. * grubsze kotlety mogą się rozwarstwić- pęcznienie bułki i jaja. * po usmażeniu można odłożyć kotleciki na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)