Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kiszonych ogórków i ziemniaków. Są obłędne w smaku!
tarka, ręcznik papierowy
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4266
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7251
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85491
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4266
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7251
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85491
Składniki
Najlepsze są ziemniaki z poprzedniego dnia. Ogórki trzeba zetrzeć na tarce i je odcisnąć. A teraz wystarczą już zwykłe dodatki do kotletów mielonych: bułka tarta, jajo. Masę się wyrabia, trzeba odczekać aż masa się zestali. Formuje się płaskie kotleciki, obtacza jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano na średnim ogniu. * grubsze kotlety mogą się rozwarstwić- pęcznienie bułki i jaja. * po usmażeniu można odłożyć kotleciki na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Smacznego :)