Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały Wam ziemniaki z obiadu? Macie dość kartofelków z wody lub nudnych klusek? Kotlety ziemniaczane to coś w sam raz dla Was.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane, ostygnięte i odsączone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wypełniamy nimi równo miskę. Palcem dzielimy masę na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy z miski. W jej miejsce sypiemy do równa mąki ziemniaczanej. Dodajemy wyjętą część i ugniatamy całość na gładką masę.
Masę ziemniaczaną formujemy w gruby wałek i odkrajamy "kotlety". Każdy jeden trafić musi do rozbełtanego jajka i zostać obtoczony w bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron.
Zapraszam na nasz blog kulinarny po świąteczne przepisy. Link pod wpisem lub w opise mojego profilu.