Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 4374
Dodano: 03.12.2020
Odsłon: 669
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane, ostygnięte i odsączone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wypełniamy nimi równo miskę. Palcem dzielimy masę na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy z miski. W jej miejsce sypiemy do równa mąki ziemniaczanej. Dodajemy wyjętą część i ugniatamy całość na gładką masę.
Masę ziemniaczaną formujemy w gruby wałek i odkrajamy "kotlety". Każdy jeden trafić musi do rozbełtanego jajka i zostać obtoczony w bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron.
Zapraszam na nasz blog kulinarny po świąteczne przepisy. Link pod wpisem lub w opise mojego profilu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz