Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały Wam ziemniaki z obiadu? Macie dość kartofelków z wody lub nudnych klusek? Kotlety ziemniaczane to coś w sam raz dla Was.
Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane, ostygnięte i odsączone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wypełniamy nimi równo miskę. Palcem dzielimy masę na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy z miski. W jej miejsce sypiemy do równa mąki ziemniaczanej. Dodajemy wyjętą część i ugniatamy całość na gładką masę.
Masę ziemniaczaną formujemy w gruby wałek i odkrajamy "kotlety". Każdy jeden trafić musi do rozbełtanego jajka i zostać obtoczony w bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron.
Zapraszam na nasz blog kulinarny po świąteczne przepisy. Link pod wpisem lub w opise mojego profilu.
Przepis na te kotleciki znalazłam na blogu https://www.olgasmile.com/. Swoją...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 53
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 189
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 56
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 53
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 189
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 56
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane, ostygnięte i odsączone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wypełniamy nimi równo miskę. Palcem dzielimy masę na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy z miski. W jej miejsce sypiemy do równa mąki ziemniaczanej. Dodajemy wyjętą część i ugniatamy całość na gładką masę.
Masę ziemniaczaną formujemy w gruby wałek i odkrajamy "kotlety". Każdy jeden trafić musi do rozbełtanego jajka i zostać obtoczony w bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron.
Zapraszam na nasz blog kulinarny po świąteczne przepisy. Link pod wpisem lub w opise mojego profilu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.
Dodatki
SOS do grilowanych mięs, ale nie tylko
Dodatki
Twaróg wędzony według Ewy Wachowicz
Dodatki
Sałatka ziemniaczana jakiej jeszcze nie jedliście.
Kiełbasa kanapkowa gruba parzona.
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 53
SOS do grilowanych mięs, ale nie tylko
Bez tego sosu nie może odbyć się żadne spotkanie przy grillu. Pasuje on także...
Odsłon: 174