Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań zero waste - kotlety z ugotowanych ziemniaków. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne jako dodatek do obiad lub samodzielna przekąska.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12389
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13289
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5638
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12389
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13289
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5638
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do ziemniaków i pieprz. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy. Teraz dodajemy jajka i bułkę tartą. Ilość bułki zależy od gatunku ziemniaków - masa powinna dać się formować i nie rozpadać. Jeśli jest bardzo luźna, można dodać jeszcze 1 łyżkę mąki pszennej. Z masy formujemy kotlety - u mnie wyszło 10szt. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na niedużym ogniu na złoto z obu stron. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielnie.