Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań zero waste - kotlety z ugotowanych ziemniaków. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne jako dodatek do obiad lub samodzielna przekąska.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 578
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2731
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 578
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2731
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do ziemniaków i pieprz. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy. Teraz dodajemy jajka i bułkę tartą. Ilość bułki zależy od gatunku ziemniaków - masa powinna dać się formować i nie rozpadać. Jeśli jest bardzo luźna, można dodać jeszcze 1 łyżkę mąki pszennej. Z masy formujemy kotlety - u mnie wyszło 10szt. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na niedużym ogniu na złoto z obu stron. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielnie.