Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań zero waste - kotlety z ugotowanych ziemniaków. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne jako dodatek do obiad lub samodzielna przekąska.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4796
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 105
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4796
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 105
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do ziemniaków i pieprz. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy. Teraz dodajemy jajka i bułkę tartą. Ilość bułki zależy od gatunku ziemniaków - masa powinna dać się formować i nie rozpadać. Jeśli jest bardzo luźna, można dodać jeszcze 1 łyżkę mąki pszennej. Z masy formujemy kotlety - u mnie wyszło 10szt. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na niedużym ogniu na złoto z obu stron. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielnie.