Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt z nas nie lubi jak marnuje się żywność. Te kotlety, to jest sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Ziemniaki dobrze ubić, albo przecisnąć przez praskę. Można też zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać pokruszony ser, jajko, szczypior, sól i pieprz do smaku. Bułkę tartą dodać, jeśli jest taka potrzeba tzn. żeby zagęścić masę. Wszystko dokładnie wymieszać, wyrobić. Formować kotlety. Panierować i smażyć na złoty kolor. Podawać np. z sosem grzybowym. Smacznego.