Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt z nas nie lubi jak marnuje się żywność. Te kotlety, to jest sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35857
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
        
        
                Składniki
Ziemniaki dobrze ubić, albo przecisnąć przez praskę. Można też zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać pokruszony ser, jajko, szczypior, sól i pieprz do smaku. Bułkę tartą dodać, jeśli jest taka potrzeba tzn. żeby zagęścić masę. Wszystko dokładnie wymieszać, wyrobić. Formować kotlety. Panierować i smażyć na złoty kolor. Podawać np. z sosem grzybowym. Smacznego.