Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , przepyszny , prosty i łatwy w przygotowaniu krem budyniowy do ciast i deserów z dodatkiem zmielonych ciasteczek maślanych czy szkolnych oraz zmielonych orzechów włoskich zalanych colą lub pepsi . Polecam
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1742
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8287
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 719
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252840
Polecam.
Odsłon: 1385
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1742
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8287
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 719
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252840
Polecam.
Odsłon: 1385
Składniki
Zmielone orzechy i ciasteczka zalej szklanką coli lub pepsi , wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Z 0,5 litra mleka odlej 0,5 szklanki i wymieszaj w nim obie mąki . Resztę mleka zagotuj z cukrem . Na gotujące się mleko wlej rozmieszane mąki z mlekiem i ugotuj budyń . Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodaj po łyżce wystudzonego budyniu cały czas ucierając . Utrzyj puszysty krem , Następnie dodaj do kremu masę ciasteczkowo - orzechową i dokładnie wymieszaj . Krem jest gotowy do użycia . Można nim przekładać ciasta , wafle , torty lub użyć do ulubionych deserów czy jako dodatek do galaretek czy lodów .