Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny krem z dodatkiem chałwy idealny do tortów, ciast i deserów. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4562
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7739
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3046
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4562
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7739
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3046
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 630
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj po jednym żółtku i cały czas ubijaj. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą i cały czas ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Masło utrzyj na puszystą masę i cały czas ucieraj dolewając małymi strumieniami masę jajeczną. Utrzyj wszystko dokładnie, dodaj pokrojoną chałwę. Wymieszaj. Porcja kremu wystarcza na jedną warstwę przewożenia biszkoptu jeśli potrzebujemy więcej robimy z podwójnej porcji.