Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny krem z dodatkiem chałwy idealny do tortów, ciast i deserów. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj po jednym żółtku i cały czas ubijaj. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą i cały czas ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Masło utrzyj na puszystą masę i cały czas ucieraj dolewając małymi strumieniami masę jajeczną. Utrzyj wszystko dokładnie, dodaj pokrojoną chałwę. Wymieszaj. Porcja kremu wystarcza na jedną warstwę przewożenia biszkoptu jeśli potrzebujemy więcej robimy z podwójnej porcji.