Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny krem z dodatkiem chałwy idealny do tortów, ciast i deserów. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj po jednym żółtku i cały czas ubijaj. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą i cały czas ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Masło utrzyj na puszystą masę i cały czas ucieraj dolewając małymi strumieniami masę jajeczną. Utrzyj wszystko dokładnie, dodaj pokrojoną chałwę. Wymieszaj. Porcja kremu wystarcza na jedną warstwę przewożenia biszkoptu jeśli potrzebujemy więcej robimy z podwójnej porcji.