Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i tradycyjny krem z dodatkiem chałwy idealny do tortów, ciast i deserów. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj po jednym żółtku i cały czas ubijaj. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą i cały czas ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia cukru. Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Masło utrzyj na puszystą masę i cały czas ucieraj dolewając małymi strumieniami masę jajeczną. Utrzyj wszystko dokładnie, dodaj pokrojoną chałwę. Wymieszaj. Porcja kremu wystarcza na jedną warstwę przewożenia biszkoptu jeśli potrzebujemy więcej robimy z podwójnej porcji.