Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiłam krem cytrynowy. Ma on kosystencję pianki, nadaje się do ciastek, ciast i do jedzenia po prostu z pucharków. Robi się go około 10 minut, z czekaniem na stężenie około godziny czasu. Zapraszam do przygotowania.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112901
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 202
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 467
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 444
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 797
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112901
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 202
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 467
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 444
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 797
Składniki
Wycisnąć sok z cytryn. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić 1/4 szklanki gorącej wody. Z białek ubić sztywną pianę, utrzeć żółtka z cukrem, stopniowo dodawać sok i skórkę cytrynową, a następnie żelatynę. Mieszać do utworzenia kremu. Szybko połączyć z ubitą pianą. Wyłożyć do pucharków, można przekładać ciastka lub ciasta lub jeść. Do ozdoby można wziąźć skókę cytrynową, listki szałwii lub mięty czy też melisy.