Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zrobiłam krem cytrynowy. Ma on kosystencję pianki, nadaje się do ciastek, ciast i do jedzenia po prostu z pucharków. Robi się go około 10 minut, z czekaniem na stężenie około godziny czasu. Zapraszam do przygotowania.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Wycisnąć sok z cytryn. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić 1/4 szklanki gorącej wody. Z białek ubić sztywną pianę, utrzeć żółtka z cukrem, stopniowo dodawać sok i skórkę cytrynową, a następnie żelatynę. Mieszać do utworzenia kremu. Szybko połączyć z ubitą pianą. Wyłożyć do pucharków, można przekładać ciastka lub ciasta lub jeść. Do ozdoby można wziąźć skókę cytrynową, listki szałwii lub mięty czy też melisy.